miercuri, 21 mai 2014

Un Globus nou pentru un Globus vechi, la Bookfest!

Dacă nu știați, deși mă îndoiesc, între 28 mai și 1 iunie, la Romexpo, are loc Salonul Internațional de carte Bookfest. Tot dădeam din colț în colț când să scriu despre mult așteptatul Bookfest. Și am găsit de cuviință să o fac acum. Îmi cunoașteți, cred, entuziasmul față de evenimentele ce se învârt în jurul cărților. Cu nostalgie îmi amintesc de edițiile trecute când mă întorceam acasă cu sacoșele pline de cărți. Anul acesta, însă, mă pot duce la Bookfest cu cărți de acasă- Editura UNIVERS oferă un Globus nou pentru un Globus vechi, celui care aduce primul titlul respectiv.





Un Globus nou pentru un Globus vechi Sâmbătă, 31 mai 2014, de la ora 12.00, Editura Univers relansează colecția Globus, care, din aprilie, este coordonată de fondatoarea site-ului www.terorista.ro. La întâlnirea moderată de Cristian Teodorescu vor participa Florin Pîtea și Ciprian Burcovschi, care vor vorbi despre noile volume și-și vor împărtăși amintirile și poveștile de cititori ai cărţilor din Globus.
 Pentru a marca relansarea colecţiei şi pentru a-i răsplăti pe cititorii fideli, Univers oferă un volum din seria nouă Globus (de după 2010) în schimbul unui volum din seria veche (de dinainte de 1993), primei persoane care aduce titlul respectiv (în seria veche au fost publicate 256 de titluri). Schimbul se realizează în limita stocului disponibil.
 Evenimentul va avea loc la scena Arena din pavilionul C1, de la Romexpo. Colecția Globus a  Editurii Univers a debutat în 1974 şi a fost continuată până în 1993, printre autorii publicați (unii pentru prima dată în România) numărându-se Gabriel García Marquez, Max Frisch, Virginia Woolf, Michel Tournier sau Kurt Vonnegut. Din 2010, colecția a fost reluată, iar din aprilie 2014 este coordonată de LuciaT. Primele numere din noua prezentare sunt Speranța: o tragedie de Shalom Auslander, O seară la club, de Christian Gailly și Cizme, robă, cămașa de noapte de Jorge Amado.
 Detalii: https://www.facebook.com/events/1440103789571758/

Nu știu cum sunteți voi, dar eu abia aștept Bookfest-ul!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...