duminică, 16 februarie 2014

Planuri de viitor

Printre anotimpuri incerte, printre încasări și plăți, apăsată de restanțe perpetuate din lunile de cumpănă ale toamnei trecute, până ce ne-am luat destinul profesional în propriile mâini, mi-e tot mai greu să întrevăd un mâine mai luminos, mai liniștit. Am pierdut acel simț care mă ajuta să văd micile minuni ale naturii, micile bucurii ale vieții cotidiene și m-am închis sub o cupolă opacă, împreună cu grijile și datoriile. Și între toate acestea, brusc un gând mi s-a strecurat în minte, o oarecare speranță. Am fost uimită să mă văd gândind matematic pentru viitor, planificând. Visul meu s-a infiltrat în deznădejdea aceasta și m-a făcut să mă gândesc că peste un an aș putea avea șansa de a mi-l îndeplini. Și de data aceasta n-a mai avut doar nuanțele unui vis, ci ale unui plan financiar.

Poate, totuși, viitorul n-o fi așa negru cum mi se pare prezentul. Dar până la viitor, mai e de trecut peste acest prezent ce nu arată deloc încurajator. Chiar nu văd soluțiile pe termen scurt. Chiar dacă veniturile actuale acoperă peste 80% din necesar, cele din urmă mă țin pe marginea prăpastiei. Dacă n-ar fi acestea, ne-am ajunge binișor cu banii pentru plăile obligatorii. Eu nu pot merge cu speranța până la a pune bani deoparte. Nu acum, în acest moment. Să scap mai întâi de aceste pietre de moară.


Un comentariu:

  1. Daca ai pornit pe un drum nou, nu renunta! In timp si cu rabdare situatia se va schimba!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...