miercuri, 14 septembrie 2011

Mai mult si mai prost sau mai putin si mai bun?

Saptamana trecuta am vrut sa incerc sa trec la niste tigari mai ieftine, mai ieftine cu 1,40 ron. E drept ca era o marca pe care o fumasem destul de mult timp in trecut, drept pentru care nu mi-a fost greu si nici sila sa o incerc acum, sa vad ce reactii am. Nu mi s-au parut gretoase, cum mi se intampla cu unele marci de tigari (de exemplu, eu nu pot fuma Pall Mall, indiferent de versiune, nu mai zic de altele din categoria mai ieftina, daca or mai exista, ca nu mai stiu). Insa ceva era diferit la gust si parca pareau mai proaste decat le stiam. Totusi, candva L&M-ul era marca mea preferata. Cand a iesit o varianta noua, nu mi-au mai placut si le-am schimbat. Acum insa, am luat varianta veche, cel putin judecand dupa pachet. Insa nu pot spune ca as fi decisa sa trec la ele. 

Cand m-a vazut al meu, mi-a zis ca mai bine fumez cu doua mai putin si gata, decat sa fumez tigari mai proaste. Concentratiile de gudron, nicotina si monoxid sunt mai mari, plus ca nu sunt filter plus cum sunt cele pe care le fumez eu.

Asa ca m-am convins, nu fac mare economie, mai bine sar peste doua tigari si tot acolo ies.

4 comentarii:

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...