marți, 6 septembrie 2011

Ce inseamna pericol social?


In opinia judecatorilor nostri, pericolul social nu este ridicat daca injughii pe careva. Nu, nu reprezinti pericol social, chiar daca infractiunea comisa e indreptata impotriva vietii sau integritatii persoanei. Nu, pericolul social este foarte ridicat si impune masura arestarii preventive daca esti un gainar si ai furat un porc, o roata, o sacosa de ceapa. Atunci reprezinti cu adevarat un pericol pentru societate.
 Daca te apuci si bagi cutitul intr-un om esti considerat mielusel, poti uza linistit de alte masuri preventive, mult mai blande, cum ar fi eliberarea sub control judiciar sau obligarea de a nu parasi localitatea sau tara. Dap, la noi, gradul de pericol social este invers proportional cu marimea capitalului pe care il detii si a relatiilor pe care le ai. Cu cat mai influente, cu atat scade gradul de pericol social pe care il prezinti.
Sa nu mai zic si de modul in care unii nu suporta detentia. Cu alte cuvinte, numai unii sunt facuti sa suporte regimul de detentie, altii au inscris in codul genetic o combinatie ce nu le permite acest lucru. Saracutii, cata mila mi-e de ei! 
Ori daca nu merge niciuna din variantele astea, ramane varianta examenului psihiatric, care te scoate cu atat mai nebun cu cat spaga si relatiile sunt mai mari si mai importante. Da, legea se aplica preferential...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...