vineri, 1 aprilie 2011

E si asta o forma a artei


Cred ca va trebui sa dorm cu foaia si pixul sub perna, nu de alta, dar asa imi vin idei mie noaptea inainte sa ma ia somnul... De-ati sti cat ma chinui sa le memorez...bineinteles ca a doua zi, la lumina si sub egida canii de cafea, unele din ele le sterg din memorie, mi se par prea stupide sau deplasate, in orice caz, nedemne pentru a li se dedica o postare, dar celelalte raman. Si le scriu frumos sub forma de titluri sau uneori de simple insiruiri de cuvinte, sa le am eu acolo ca reper pentru a le da apoi o forma. Uneori am senzatia ca si blogaritul asta poate fi o arta...ideea incolteste, apoi prinde contur si noi o imbracam in cuvinte pana devine un articol concret. Desi nu dam nastere unor capodopere, avem satisfactia ca am creat ceva si cand acel ceva este apreciat de altii, mai ales de oameni pe care nu-i cunosti personal, deci nu-i poti banui de subiectivism, satisfactia ajunge la cote maxime. Pe masura ce numarul celor care revin sa iti citeasca articolele creste, procesul de creatie devine mai dificil, mai complex, exigentele proprii cresc, accentul pe calitate, de asemenea...probabil fiecare din noi a scris intr-un moment al vietii sale versuri...sau poate proza...dar cati am avut curajul de a-i lasa pe altii sa citeasca?

4 comentarii:

  1. Nu-ti spun cum fac eu... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba as vrea sa-mi spui.
    Eu aseara am aplicat metoda colii de hartie si a dat roade. Cuvinte, grupuri de cuvinte sau chiar propozitii. Acum imi ramane sa pornesc de la ele pentru a scrie ceva pe fiecare tema. Bineinteles ca nu voi reusi intr-o singura zi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iete ma ca-ti spun, ce credeai ca nu iti spun? cum imi vine o idee, daca sunt la calc scriu titlul si-l salvez ca ciorna, iar daca nu sunt la calc scriu ideea in telefon :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Loopoolica: Nu e mai simplu cu pixul si foaia? :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...