miercuri, 16 martie 2011

Voi mai scrieti?


         Eu scriu, tu scrii, el scrie, ea scrie, noi scriem, voi scrieti, ei scriu...Dar de fapt scrisul este folosit din ce in ce mai putin...cea mai mare parte a timpului tastam. Iar celor care nu tasteaza, le lipseste interesul pentru scris. Scrisul de mana, cu pixul pe coala de hartie, cat se mai regaseste in preocuparile noastre, cat de des il mai folosim?  Cel putin eu, in comparatie cu anii trecuti, scriu atat de putin, incat ma tem ca voi uita sa scriu, deja mi s-a dezobisnuit mana si parca nu mai scriu atat de frumos. Nu ca inainte as fi avut un scris frumos, dar totusi... N-as vrea sa cred ca scrisul a devenit demodat, mie cel putin imi placea sa scriu. Acum insa nu am ce sa scriu de mana...poate doar lista de cumparaturi si formularele cand platesc rata, dar astea fac parte din categoria scrisului pe fuga, sunt impersonale si lipsite de plasticitate. Traiesc senzatia ca acest secol al vitezei si-a lasat amprenta si asupra scrisului. E mult mai rapid sa tastezi si totodata ai mai multe facilitati. Oare, treptat, scrisul de mana va disparea de tot? Va veni vremea cand boboceii de clasa I vor invata sa citeasca si sa scrie direct la tastatura?

Un comentariu:

  1. Hello! Si eu cred ca scrisul a devenit demodat, acum timpul liber stam la calulator si trimitem e-mail-uri, scriem bloguri, comentarii etc. Nu mai este ca inainte cand scriam scriosri cu sitloul negru si trimiteam prin posta, sau cand faceam referate scrise e mana.
    Bine eu la facultatea unde invat scriu de mana totul (referate, proiecte etc.) cu toate ca sunt la Informatica Industriala.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...