Postări

Se afișează postări din noiembrie, 2015

De sfârșit de noiembrie

Imagine
M-am scuturat de frunze și am rămas asemeni parcului în care, după atâtea zile înfiorătoare, am reușit să ajung azi, când vremea s-a îmblânzit oleacă. Mă uit la cerul pictat în cenușiu,  alb și azuriu, brăzdat de brațele ciuntite ale copacilor sub care, în miez de vară,  ploaia nu mă atingea. Cât de trist și pustiu este totul. S-a dus acest noiembrie învolburat, care a fost doar preludiul unei îndelungate agonii. Lumina e rece și înțeapă. Pun în cuvinte o mică parte din mine, restul rămâne sub granit.


"Prostituata", de Alma Jane Sîrbu

Imagine
Dintre cărțile pe care le citesc în paralel,  am reușit să o termin pe aceasta. La un moment dat, povestea a început să mă captiveze atât de mult, încât paginile curgeau una după cealaltă, intensificându-mi curiozitatea. Am citit și primul roman al autoarei, "Katrina, păcat din iubire", care te poartă într-o epocă mai îndepărtată și oferă o poveste de dragoste ideală.  De data aceasta, acțiunea este ceva mai recentă, plasată fiind în anii comunismului, iar dragostea nu mai reprezintă firul central al romanului, ci doar o parte a destinului personajelor, mai cu seamă a celui principal - Alina, o femeie cu o viață tumultoasă,  trecută prin experiențe din cele mai diverse.
Povestea curge pe două planuri,  unul al prezentului, reprezentat de anul 1989, și un altul al trecutului, evocat de temerile Alinei,  bântuită de fantomele uitate ale destinului ei. Copilăria marcată de lipsuri, adolescența purtând stigmatul exploatării sexuale de către propria ei familie, prima iubire cu emo…

De Black Friday, echipa Bookhub vă recomandă

Mai aveți timp să faceți noi achiziții de carte,  dacă nu ați făcut-o până acum, iar Gaudeamus este prea departe sau vă e imposibil să ajungeți acolo. Interesant cum se suprapun aceste două festine livrești.
Iată câteva recomandări pe care membrii echipei Bookhub vi le fac cu acest prilej. O găsiți acolo și pe a mea. Citiți articolul

În plus, v-aș recomanda și Neverland, scrisă de Radu Găvan,  autorul romanului Exorcizat. La mine e în curs de citire,  iar lansarea are loc mâine,  la ora 18, sub egida Herg Benet. De fapt, vă recomand ambele romane, merită citite.