vineri, 25 ianuarie 2013

Cu gatul in renovare

Week-end-ul cica a venit, acum asteptam si zapada, dupa cum s-a spus la tv. Pe la ai mei este deja destula, dar la ei in oras nu e atat de rau cum credeam ca va fi cand am auzit de codul portocaliu. M-am gandit la saracul Rocky, catelul adica, sa nu cumva sa-l astupe viscolul in cusca pe care a ros-o cum s-a priceput el mai bine. E un cutu inteligent, avertiza ca se va intampla ceva inainte de a cadea zapada de pe casa de exemplu sau cand s-a prabusit hornul vecinilor peste gardul alor mei. Asta la zapezile trecute.

Eu am cam somat pe aici, ma chinui de cateva zile cu gatul, tuse, usturime, pana nu m-am bagat la tratament antibiotic, n-am simtit nicio ameliorare. Acum, in a doua zi de Augmentin, mi-e mai bine, acele din gat s-au mai atenuat. Dar si pana am reusit sa iau antibioticele astea am avut ceva de tras, ca nu voiau sa-mi dea fara reteta. Si cum neglijenta de mine nu a catadicsit pana acum, in atatia ani, sa se mute la un medic de familie de aici, evident ca n-aveam chef sa platesc inca 50 de lei consultatia, asa ca mi-am pus in functiune toate talentele ca sa pot cumpara medicamentul minune. Ca dupa primul refuz ma bantuia un plans de furie si de neputinta, simtind inflamatia din gat pe care nu o puteam vindeca deloc.

Ei, si uite ca mai sunt bune si astfel de episoade in viata noastra, ca sa stim sa pretuim gesturile si faptele simple. Starea de normalitate trece adesea neobservata, nu ne dam seama cat de pretioasa e decat atunci cand o pierdem. Sa bei apa, sa mananci, sa respiri, sa stai, sa faci ceva, toate care par banalitati sunt importante cand le pierzi. Acum, recuperandu-mi treptat starea normala, ma bucur de fiecare pas spre bine, de fiecare ameliorare. Ca sa ma mai iau sa uit de starea nasoala zilele astea, am crosetat destul de mult. Caci si vorbitul era o corvoada, inca nu mi-a revenit vocea la normal, dar e in spre bine.


Va doresc un sfarsit de saptamana relaxant!

13 comentarii:

  1. Ups !!! Nici eu nu am mai fost pe la medicul de familie, ca vreau sa-l schimb...bine ca mi-ai adus aminte !!!
    Sanatate si Weekend bun!!! Cand scriu aceste randuri si ma uit pe fereastra, cata zapada este ma gandesc sa nu care cumva sa am nevoie in zilele ce urmeaza de ...Theraflu !! Pai nu vine ea primavara!!!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti doresc sa n-ai nevoie de Theraflu si... sa vina o data primavara. Desi, daca ninge mult, imi place si iarna. :)

      Ștergere
  2. Cred ca am mai spus asta, dar voi repeta. Am folosit propolis pentru a evita o operatie urgenta de amigdalita pentru cel mic, cand avea cativa ani. Nu numai ca s-a vindecat, dar nici n-a mai avut vreodata probleme cu amigdalele. Propolisul este un antibacterian natural ce lucreaza altfel decat antibioticele cu care s-au cam obisnuit bacteriile).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca mi-ai amintit. In ce forma trebuie luat? Tinctura sau ca atare, mestecat?

      Ștergere
  3. Ati scris foarte inspirat: ,,starea de normalitate trece adesea neobservata" !
    Asa se zice si in popor: numai boala te face sa pretuiesti cum se cuvine sanatatea!
    Va doresc o insanatosire grabnica si spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar de ce sa nu ai un medic de familie ? Adica si eu am un medic de familie in Bucuresti, desi nu cred ca m-am intalnit vreodata cu el, decat m-am dus pt o adeverinta o data si mi-a dat-o asistenta medicala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Medicul de familie e la Bacau si de atatia ani n-am avut nevoie in mod imperios incat sa ma ocup de procedura mutarii la uunul din Bucuresti.

      Ștergere
  5. P.S. Am facut chiar recent o leapsa numita "Leapsa terapeutica" cu ilustratii despre cum imi imaginez eu diversi lucratori sanitari "optim ideali", de diverse orientari si profesii tamaduitoare, e oarecum si umoristica, dar in acelasi timp am vrut sa fiu si cat de cat sincer constiincios, asa ca cine doreste sa se uite poate da click, ba chiar poate prelua si partial sau integral si ideea de leapsa daca are chef sa gaseasca ei alte ilustratii mai potrivite !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am folosit direct picaturi, puse pe amigdalele purulente. Dupa fiecare masa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Nu prea imi dau seama cum, dar o sa retin ideea, caci in mod cert voi mai avea nevoie, dat fiind faptul ca de mica ma tot chinui cu ele, nu pot inghiti nimic rece, imediat incepe sa ma doara gatul.

      Ștergere
    2. Cu pipeta. Sticluta cu propolis cumparata are pipeta.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...