sâmbătă, 23 iunie 2012

Nici măcar o amărâtă de îngheţată?

Eu sunt omul care plateste scump pentru o inghetata mancata in plina canicula, cand toata lumea nu stie cum sa se mai racoreasca. Si am mancat-o impreuna cu fiica-mea de 2 ani jumate... ea n-are nimic (din fericire), iar pe mine ma strapunge un cutit in gat si cand imi inghit scuipatul. Am incercat vreo doua zile cu Strepsils si Eurespal, apoi n-am mai rezistat, de aseara am trecut la antibiotic. Momentan- nicio ameliorare. Ba chiar ma luase o stare de rau generala, ca fusesem nemancata.Asa patesc prostii, nu? :))) Sa nu poti bea ceva rece pe dogoarea asta, numai mie putea sa mi se intample. Eu, care imediat primesc intepaturi in gat daca indraznesc sa mananc ceva de la frigider. Si totusi, mai mancam si eu cate o inghetata fara sa platesc prin dureri. Si acum.... nici macar nu a fost una ca lumea, macar sa fi halit si eu o ditamai inghetata, buna si scumpa, barem sa nu-mi para rau ca ma chinui, nu?

6 comentarii:

  1. Ma gandesc ca este chiar realist posibil ca stressul recent in legatura cu decesul din familie sa te fi facut mai susceptibila, prin imunitate protectoare temporar diminuata, la viroze respiratorii superioare. Am citit chiar recent despre studii specifice care au gasit acest lucru, specific in legatura cu virozele respiratorii superioare...si daca e viroza, desigur ca antibioticul nu va ajuta, decat poate va ajuta in sens preventiv sa nu se supra-asocieze o infectie bacteriana, daca ai susceptibilitate pt asa ceva, mai ales cu streptococ care de obicei cauzeaza amigdalite cu puroi vizibil puncte albe asa pe amigdalele marite si inflamate, dar posibil si cu bacilul haemophilus influenza, care poate cauza o epiglotita, (inflamatia zonei din spatele "omusorului", chiar de deasupra coardelor vocale, care asta nu poate fi vazut cred asa prea usor in oglinda, decat poate la doctor ORL poate), care poate fi chiar dureroasa, si bacilul asta e chiar rezistent la peniciline sau chiar ampicilina, sau amoxicilina in ultima vreme, mai sensibil, chiar am citit recent, doar la cefalosporine de cls a 2-a (Cefaclor, Cefoxetina, Cefuroxim) si a 3-a (Cefotaxima, Ceftazidima, Ceftriazona)...habar nu am care s-or gasi in Romania sau sub ce denumiri comerciale in clipa asta...am citit doar asa teoretic despre asta. Adica NU trebuie sa te iei dupa ce zic eu, daca te doare rau de tot, cred ca cel mai bine e sa mergi la medic, ca sa stie ce antibiotic sa prescrie in functie de situatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iau Augmentin, ce conţine şi amoxicilina. A început să cedeze, deci cred că sunt pe drumul cel bun. Sensibilitate am eu de mică, dar posibil să fi avut imunitatea mai scăzută acum.

      Ștergere
  2. Poate te ajuta o gargara cu ceai de musetel. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum e ceva mai bine, n-am ajuns încă la gargară. Făceam mereu când eram mică şi nu prea îmi plăcea.:)

      Ștergere
  3. Ai putea incerca, altadata si cu tinctura de propolis. Serios, efectul e miraculos. Tudor trebuia sa fie operat de urgenta de amigdalita (era in stare foarte grava), dar am refuzat operatia si i-am pus cate o picatura dupa fiecare masa pe fiecare amigdala. Nu numai ca i-a trecut si are si acum amigdalele, dar nici nu a mai avut vreodata probleme de atunci. Si au trecut ceva ani. Oricum, asta ar fi prima optiune pentru mine, inainte de antibiotice. Bacteriile s-au obisnuit cu antibioticele, insa cu propolisul nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Singură te-ai sensibilizat, mâncând sau bând doar cald. Încearcă să te schimbi, treptat, fiindcă ai să tot păţeşti aşa dacă nu încerci să schimbi ceva.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...