luni, 19 decembrie 2011

Rusine!


Dupa ce descoperi ca un interlop renumit conduce afaceri dubioase chiar din puscarie, ca nu s-a reeducat (ce gluma proasta mai fac si eu, de parca s-ar reeduca vreunul) si prezinta in continuare pericol pentru societate chiar daca e teoretic izolat de ea (ca practic se vede ca nu e), il eliberezi din inchisoare ca sa poata sa si le conduca direct (afacerile dubioase), nu prin interpusi. Asa se face la noi dreptate, cand e clar ca omul e periculos, si nu doar el, ci si familia lui si altii care ii stiu de frica, paf! niste judecatori il pun in libertate, in loc sa-i mai adauge ceva ani si sa mai rascoleasca si printre ai lui sa vada ce mai pescuiesc, ca numai oameni cinstiti nu sunt. Mi-e sila, mi-e scarba. In loc  sa starpesti mizerii din astea de oameni, le lasi sa-si vada nestingherite de treaba, sa insele, sa tortureze, sa fure, sa vanda carne vie. Perfect normal pe la noi, nu? Rusine! Rusine justitiei romane!

5 comentarii:

  1. Simt in aer ca sa umblat cu ceva la cei care au decis aceasta eliberare.Trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Traim vremuri in care anormalul e socotit normal si invers. Fiecare generatie a avut chestiile ei de rahat... poate ca asta e crucea pe care trebuie sa o poarte generatia noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Madman: Ai dreptate! Insa mi-e greu sa ma obisnuiesc cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nimic nou sub soare: o mana spala pe alta.
    Remarc ca diferenta dintre interlop si cei care l-au eliberat e de imagine: aparent, unii sunt dintre "cei buni".

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...