luni, 1 august 2011

Fantome....


Voi credeti in existenta fantomelor, a spiritelor celor morti?...Eu una nici nu pot spune ca e ceva in care cred, dar nici nu le resping total existenta...de ce? Daca in oras, in aceasta aglomerare urbana, unde simti viata pulsand pana si in pietrele de pavaj, existenta unor spirite din alta lume mi se pare inexistenta, parca nu sunt compatibile cu acest peisaj...poate doar casele vechi, parasite sau ca si parasite sa imi sugereze existenta lor...la tara insa, unde o data cu lasarea intunericului se asterne linistea si atmosfera de pustietate, existenta fantomelor nu mi se pare ceva imposibil...e acolo o alta atmosfera, un aer pe care ele l-ar putea respira...e ceva in peisajul rural nocturn care parca ar atesta existenta lor. De aceea n-as putea locui la tara, fara baie in interiorul casei...perspectiva plimbarii la toaleta, de regula undeva in gradina, cat mai departe de casa, mi se pare infioratoare...da, mi-e urat...intunericul acela ma face sa fug si sa privesc in urma daca nu vine cineva sau ceva sa ma prinda. E un cadru propice oricaror fenomene stranii si, acolo, n-as mai putea afirma ferm convinsa ca nu exista ceva ce noi nu constientizam.

5 comentarii:

  1. Nuu, Andreea, acelea sunt spaimele tale, nu fantome !
    Te invit la un interviu pe http://9abordare.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Frica de ceva, in cazul de fata de intuneric, aduce la existenta imaginarele fantome.
    Pe AXN-sfi exista un serial despre "cautatorii de fantome", si sincer nu stiu ce cauta ei, sau mai bine zis ce vrea sa ne dovedeasca acest serial. Poate sa ne alimenteze frica, spaima, sau poate sa ne faca sa credem ca: orice este posibil.
    Din punctul meu de vedere: fantome nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Zina: Poate ca si spaimele sunt un fel de fantome carene bantuie. :) Multumesc pentru invitatie!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Derscanu: Intr-adevar, n-am absolu nicio dovada ca ar exista ceva...dar ma gandeam ca ar putea exista...

    RăspundețiȘtergere
  5. NU .Categoric nu!. Chiar dacă,în prezent, Societatea Britanică şi Americană pentru Cercetări Metapsihice investighează şi clasifică o mulţime de cazuri în care se zice că ar fi prezente fantome, încercând totodată să dea explicaţii logice şi ştiinţifice acestor întâmplări. O teorie elaborată pentru a explica unele cazuri de apariţii de fantome este cea care susţine că evenimentele dramatice cauzate de moartea unei persoane dragi, pot influenţa sensibilitatea şi emoţiile unei persoane făcând-o astfel să creadă că vede aceste fiinţe paranormale. Dacă existenţa fantomelor, a strigoilor şi a stafiilor ar fi dovedită atunci s-ar putea afla şi răspunsul vieţii de după moarte.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...