marți, 12 aprilie 2011

Femeile sunt complicate


         Barbatii ne considera adesea greu de inteles. Ne punem prea multe intrebari, ne facem o mie de scenarii pornind de la cel mai banal gest, lucru sau cuvant...pentru noi, fiecare din astea trebuie sa aiba musai o semnificatie ascunsa. Ne place sa complicam, voluntar sau nu, lucrurile...cand pentru ei totul e foarte simplu. Dar pentru noi...nu...noi trebuie sa stim de ce si cum, fiecare privire neparat ascunde cine stie ce ganduri...noi nu putem sa urmarim un film fara sa facem asociatii cu situatii reale, fara sa ne zboare gandul la cine stie ce altceva, dintr-una in alta ajungem la cine stie ce bazaconii. Cand pentru ei conflictul s-a stins, noi inca mai cautam explicatii si replici, vom astepta la infinit scuze, desi abia am acordat ferm si tare iertarea, sau vom continua sa ne cerem scuze cand gresim (ca mai gresim si noi din cand in cand), convinse fiind ca a noastra greseala nu poate fi trecuta cu vederea (ne stim pe noi, de aia). Ne batem cu pumnul in piept ca stim ce vrem, insa suntem atat de nehotarate incat am lua toate cele 10 rochii sau bluze pe care le-am probat, sau la fel de bine nu le-am lua pe niciuna. Pentru noi e un adevarat chin alegerea vestimentatiei pentru un anumit eveniment. Ne place sa le cerem parerea barbatilor, dar vom fi convinse ca ne mint ca sa ne faca sa ne simtim bine. Amanuntul cel mai banal capata proportii uriase...si ne mai plangem ca suntem neintelese...cand uneori nici noi nu ne intelegem.

11 comentarii:

  1. E, stai linistita, exista si barbati cusurgii, ba chiar mai rau ce femeile. Suntem cumva firi diferite, noi barbatii si noi femeile, astfe; ca e imposibil sa nu existe chestii mai greu de inteles intre noi. Si sa stii ca desi se zice ca femeile se bazeaza pe instinct, iar barbatii pe ratiune, am cunoscut destule femei asezate si rationale, si destui barbati care actionau la cel mai mic imbold exterior.

    RăspundețiȘtergere
  2. uneori chiar cred ca femeile si barbatii vin de pe planete diferite

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Sophie: Este o carte cu un titlu in genul asta, nu stiu daca il voi scrie corect "Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus". Inca nu am citit-o.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-i adevarat. Femeile vin de pe muntele lui Venus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa recunosc ca ma recunosc unele chestii spuse de tine, dar nu sunt genul de om care sa isi faca scenarii, sa se complice, sa fac asocieri. Deci nu toate femeile sunt la fel!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Ioana: Stiu ca nu toate femeile sunt la fel...am punctat si eu asa, chestii generale. In unele ne regasim, in altele nu...doar de aceea suntem unice. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai da! Adevarul e ca multe sunt "prea" unice! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai, daca vreme de mii de ani, calitatea cea mai importanta a unei femei a fost aspectul exterior, ca sa se marite "bine", e normal ca sa ramana inca o preocupare majora.
    Si, la urma urmei, femeile au frumusetea in ele, deci... e normal ca aceasta sa fie pusa in valoare.

    Barbatii sunt mai interesati de putere decat de aspect, pentru ca fiind puternici (incluzand ORICE tip de putere), puteau lua cu japca oricate si orice femei voiau (asta era in in istorie). :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Despre femei se zice ca iau decizii bune in mai tot timpul, cu exceptia momentelor importante. Ore de ce?
    Sa fie pentru faptul ca sentimentele predomina ratiunea?

    RăspundețiȘtergere
  10. Femeile şi bărbaţii chiar sunt de pe planete diferite. Bărbaţii de pe Pluto şi femeile de pe Vega. ce naiba caută împreună pe Pământ nimeni nu ştie să spună :D

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Mitzaabiciclista: Dar nici nu prea pot trai unii fara ceilalti. :))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...