joi, 17 martie 2011

V-a luat mamica banda?


Vreau sa-i inteleg si eu pe unii soferi care, dupa cate se pare, or fi primit mostenire banda de langa axul drumului si nu s-ar misca de acolo sub nicio forma. Ce conteaza ca in spatele lor s-a format coada? Ce conteaza ca unii vor sa mearga cu mai mult de 50 km/h, mai ales cand indicatoarele le permit acest lucru? Nu, frate, e banda lor, primita de la mamele lor sau mai stiu eu de la cine si nu se dau la o parte. Nu te vad si uneori, parca nici nu iti aud claxoanele. Ajungi pana in spatele lor, foarte aproape de ei, inca un pic si ii pupi in fund. Trebuie sa insisti ca sa ii faci in cele din urma sa incerce si banda din dreapta. E dreptul lor sa mearga incet, dar si ceilalti au dreptul sa mearga cu viteza, daca asa vor. Si pentru aia de merg mai incet se recomanda prima banda, nu aia de pe langa ax, care, daca stau si ma gandesc e si mai periculoasa, in caz ca intra unul pe contrasens.  Dar nu e minunat sa stam toti pe banda aia?  Doar DN 1 e special facut sa mergi cu 50 la ora, sa ai timp sa admiri peisajul, nu?
Bine, ca nu doar acolo am intalnit din astia. Sunt destui si pe E 85 si presupun ca si pe restul drumurilor din tara sunt din astia, dar eu p-astea doua le frecventez. Aaaa, uitasem, mai sunt si soferi carora le place sa aiba linia intre picioare..aaa... roti, ca si astia incurca la fel de mult traficul. In rest, toate bune si frumoase. Mi-ar place insa sa mai prind un trafic asa cum l-am prins in dimineata zilei de 1 ianuarie pe E 85...pana pe la 10, chiar 11, masinile erau atat de rare, mergeam minute bune fara sa vedem tipenie de masina sau de om pe campurile din jud. Ialomita sau Buzau. Dar minune ca asta nu e in tot anul, ci doar atunci, cand cei mai multi dorm dupa noaptea alba de Revelion.

6 comentarii:

  1. Acestia sunt in general proaspetii pensionari de saizeci si ceva de ani care considera ca ei au experienta la condus si ca si-au castigat impreuna cu Daciutele lor de pe timpuri, locul langa axul drumului. Cand ii depasesti ii vezi cum stau semeti si drepti la volan cu sapca pe cap, nu se uita nici in stanga nici in dreapta... iar vorbim despre cat de civilizati suntem in trafic, la cumparaturi, in parcuri...peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa merge si bunica-miu, desi a schimbat de mult Dacia. Dar sa stii ca cei mai multi pe care i-am intalnit in trafic sunt mult mai tineri de 60 de ani si asta mi s-a parut ciudat.
    Cat despre cat de civilizati suntem in diverse ipostaze, subiectul as putea afirma ca e inepuizabil. Daca as vrea, as scrie zilnic cate o postare cu aceasta tema, dar nu vreau sa plictisesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca soferii cu astfel de obiceiuri sunt doar pensionarii, vârstnicii... Daca mai punem la socoteala si conducatorii tirurilor, care te scot de pe sosea efectiv, sau teribilistii care nu se lasa depasiti cu nici un pret, putem trage concluzia ca exista o anume mentalitate bolnava in randul romanilor, atunci cand se afla la volan...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca si cum soseaua ar fi a lor sau ar insemna sa se injoseasca daca se lasa depasiti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am observat ca in ultima vreme Tiristii s-au civilizat, sa spunem asa... Pe mine niste Rabagii (asa cum imi place sa-i numesc pe aia cu rabele):)) erau gata sa ma scoata in decor vara trecuta. De fapt in fata mea un biet logan a luat un pic de iarba de pe marginea drumului pe sub roti... la ce nervi aveam atunci jur ca-i bateam pe toti cei 3 rabagii asezati regulamentar in coloana care face regula pe sosea :))

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru astfel de soferi mi-as cumpara,iar o Dacie 1310. sa ma distrez pocnindu-i. :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...