joi, 3 februarie 2011

Mai e prostituţia ilegală?

Înclin să cred că nu, dacă răsfoiesc ziarele de anunţuri sau paginile de mică publicitate din celelalte ziare.Sunt pline de anunţuri ale unor domnişoare, doamne(?) sau chiar bărbaţi(?) care îşi oferă explicit serviciile sexuale, de cele mai diferite tipuri-normal, anal,oral protejat/neprotejat cu/fără finalizare sau cu finalizare în sau în afara gurii respectivei- contra cost. Ceea ce conform art.328 din Codul penal se cheamă prostituţie.Sintagma ofer companie domnilor generoşi e expirată.Acum îşi scriu clar tariful pe oră, pe noapte sau pe finalizare.
Totuşi, din moment ce prostituţia încă nu s-a legalizat la noi în ţară, cum se pot publica liber asfel de anunţuri?Nimeni nu ia la întrebări ziarele respective? Ziare care au tot interesul să le publice pentru că îşi scot bani frumoşi , doar astea le depăşesc la număr pe cele din orice altă categorie.
Sau pe acele persoane care dau astfel de anunţuri...nu le întreabă nicio autoritate nimic? Doar ar putea stabili uşor o întâlnire cu ele cu ajutorul numerelor de telefon din anunţ sau chiar ar putea organiza flagranturi. Le-ar amenda şi, în cazul fericit în care şi-ar plăti amenzile, s-ar mai aduna un ban la bugetul de stat.
Dar cred că aiurez, doar trăim în România şi aici ilegalitatea e lege, pusă la loc de cinste.Ăsta e un domeniu slăbuţ şi lipsit de importanţă în comparaţie cu altele de pe acest tărâm de basm.

4 comentarii:

  1. Andreea, am ajus la blogul tau de pe situl lui Zoso.
    2 sfaturi: -cand ai ceva de zis (cu link) pune linkul, nu mai intreba daca ai voie. In cel mai rau caz, ti-l sterge.
    -inca faci mici greseli de punctuatie: nu lasi spatiu intre punct de final de propozitie si inceputul alteia noi, nu pui toate virgulele, nu pui virgula cum trebuie (corect e CUVINT virgula spatiu ALT CUVANT)

    Ontopic: ca sa dovedesti prostitutia, ca politist, trebuie sa mergi la "antreprenoare", sa ii platesti onorariul in avans, si sa faci sex cu ea. Daca ea doar primeste banii, fara sa faca sex, nu se numeste prostitutie. E foarte complicat sa dovedesti prostitutia, conform legii.

    RăspundețiȘtergere
  2. E complicat de dovedit, dar nu imposibil.Chestia e ca nu se vrea.
    Offtopic:multumesc pentru sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctul de vedere al unui politist prostitutia nu are importanta prea mare, adica nu deranjeaza pe cetatean, pe contribuabil. Gravitatea vine in momentul in care femei sunt fortate sa se prostitueze. Numai ca in acest caz proxenetii sunt mana in mana cu sefii de politie si procororii.
    Trist dar adevarat. Cine sa schimbe ceva intr-o tara in care pana si cel mai simplu om incalca legea cu buna stiinta considerand statul un dusman, o entitate separata?

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...