joi, 9 decembrie 2010

Sunt mamele niste puturoase care mulg banii statului?

M-a oripilat sa constat zilele astea, lecturand comentariile conationalilor mei la un articol privind reducerea concediului pentru cresterea copilului, publicat pe site-ul realitatea.net, ca asta este parerea multora. Comentarii cu iz pedelist pline de rautate la adresa unor femei care nu doresc decat sa-si poata creste linistite copiii in conditii umane.Si care nu primesc pomana de la stat prin aceasta indemnizatie, nu sunt asistate social asa cum sunt tiganii ce primesc ajutor social la volanul BMW-ului sau Mertzanului si de care nu se ia mai nimeni.Ele au cotizat ani la rand, cele mai multe dintre ele, pentru ca la un anumit moment in viata lor, sa poata fi alaturi de copiii lor in cele mai importante momente din viata acestora, in perioada de formare a acestor copilasi, cand mama este fiinta prin care lumea prinde contur in ochii lor.Putine sunt cele care au cotizat doar acel an minim prevazut de lege.Si pornind de la acele cazuri se generalizeaza ca mamele primesc pomana din partea statului. Dar nimeni nu vede ca marea parte a mamelor au cotizat ani de zile pana au considerat ca au ajuns intr-un punct stabil al carierei lor si au decis sa faca un copil.
Multi habar nu au ca  aceasta indemnizatie primita de mame este o consecinta a contributiilor obligatorii la asigurarile sociale. Mai precis, ea se poate asemana cu pensia, cu somajul si alte situatii in care persoana nu mai poate munci.
Multi considera prea mare perioada de 2 ani, aducand ca argumente exemple din alte tari in care aceasta perioada este mult mai scurta. Uita insa ca noi, ca tara, nu avem alternative pt copilasii mai mici nu de 2, ci de 3 ani. Cresele sunt foarte putine. Construirea de noi crese intr-o perioada de 1 an, plus formarea de personal specializat care sa se ocupe de acesti copii, mi se pare irealizabil.In orice caz, daca se doreste modificarea acestui sistem, trebuiau intai infiintate aceste crese si formarea personalului corespunzator, basca instruirea de bone profesioniste, pentru a urma modelul occidental. La noi nu, se da legea, apoi se trece la gasirea de solutii. Mi se pare nedrept fata de mamele care sunt acum insarcinate, care au luat aceasta decizie de a avea un copil facandu-si anumite planuri, avand in vedere prevederile legii actualmente in vigoare. Daca prevederile noi s-ar aplica mamelor ce raman insarcinate de acum incolo, ar fi altceva, pentru ca ar lua decizia de a avea un copil in functie de posibilitatile de a-l creste, de a se ocupa de el in viitor. Si sunt sigura ca nu vor mai fi atat de multe. Va creste vanzarea de prezervative, de pilule contraceptive, sterilete, diafragme si alte metode contraceptive.
Si pentru a nu abandona ideea de baza de la care am pornit scrierea acestui articol, de ce sunt mamele considerate niste puturoase care mulg banii statului?

Un comentariu:

  1. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...