marți, 14 decembrie 2010

Plimbatul dosarelor

De ce e totul atat de complicat cand ar putea fi foarte simplu? Ce ma nemultumeste pe mine in momentul asta (pentru ca vreau nu vreau, de asta depind rata, chiria si alte cheltuieli de luna asta) este procedura lunga si anevoiasa a transferului dosarului de indemnizatie si alocatie pentru cresterea copilului in cazul in care iti schimbi domiciliul dintr-un judet in altul cum a fost si este cazul meu.Pe 31 iulie m-am casatorit, iar in august mi-am schimbat domiciliul in alt judet. La sfarsitul lunii august instiintez AJPS Bacau despre asta pentru a face transferul dosarului.In septembrie primesc totusi bani si pentru august, apoi dosarul urmand sa fie trimis la AJPS Ilfov, dosar care ajunge undeva prin octombrie. Vorbesc cu o functionara de la AJPS Ilfov care imi spune ca e necesar sa merg la primaria de domiciliu( un alt drum pentru mine, pentru ca locuiesc cu chirie in Bucuresti si nu la adresa din buletin) sa mai completez o data o cerere asa cum am completat la Bacau. Ca apoi aceasta cerere sa plece de la primarie la ei dupa 10 noiembrie, iar banii sa ii primesc in decembrie. Ma mir ca nu a trebuit sa mai depun dosarul cu toate actele necesare inca o data, oricum eu aveam pregatite toate acele acte, pentru orice eventualitate, ca nu se stie niciodata ce ti se mai cere.Pentru a ajunge la primarie a trebuit sa se invoiasca sotul de la servici ca sa ma duca, alta varianta nu aveam cu bebe dupa mine. Acum stau si astept pentru ca banii inca nu au intrat pe card si ma intreb de ce trebuie sa se taraganeze astfel lucrurile, cand ar fi putut fi mult mai simplu. Din moment ce dreptul imi fusese stabilit in februarie la Bacau, de ce nu se putea transfera dosarul si face plata in continuare de catre cei de la Ilfov. O intreaga procedura complicata ce ar putea fi simpla, ca doar de aia exista calculatoare internet si sisteme informatice. Eu inteleg ca trebuie sa le mai dea de treaba si functionarilor, ca au prea multi si nu ar avea ce sa mai lucreze daca ar alege varianta simplificata.Dar totusi, 3 luni, pentru mutarea unui dosar si transferarea efectiva a platii de la o agentie judeteana la alta mi se pare cam mult. Ce face omul in tot acest timp? Se imprumuta, daca are de unde...daca nu...rabda...dar cheltuielile obligatorii nu suporta amanare.Aceeasi perioada de timp o asteapta mamica si atunci cand depune initial dosarul de indemnizatie si alocatie. Dureaza prea mult, cei care reglementeaza aceste aspecte nu se intreaba din ce traiesc aceste persoane cat timp freaca ei dosarele dintr-o parte in alta?

Un comentariu:

  1. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...